Een heerlijke zomerse salade met sappige nectarines, die je binnen 10 minuutjes hebt gemaakt. Je kunt ‘m ook als toetje eten, serveer met een bolletje vanille-ijs.
1 Breng de suiker met 75 ml water en citroenrasp in een steelpan aan de kook. Laat zachtjes koken en roer regelmatig tot de suiker is opgelost en het mengsel siroopachtig is. Laat afkoelen.
2 Schik de nectarinepartjes in een schaal, bestrooi met muntblaadjes en amandelen en lepel de citrussiroop erover.
2 personen
• 75 g suiker
• rasp van 1 citroen of limoen
• 4 nectarines, in partjes
• blaadjes van 1 klein bosje munt, gescheurd
• 50 g geroosterde amandelen, grof gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.