Snelle nectarine-amandelsalade

Snelle nectarine-amandelsalade

Een heerlijke zomerse salade met sappige nectarines, die je binnen 10 minuutjes hebt gemaakt. Je kunt ‘m ook als toetje eten, serveer met een bolletje vanille-ijs.

Bereiding

1 Breng de suiker met 75 ml water en citroenrasp in een steelpan aan de kook. Laat zachtjes koken en roer regelmatig tot de suiker is opgelost en het mengsel siroopachtig is. Laat afkoelen.

2 Schik de nectarinepartjes in een schaal, bestrooi met muntblaadjes en amandelen en lepel de citrussiroop erover. 

2 personen

• 75 g suiker

• rasp van 1 citroen of limoen

• 4 nectarines, in partjes

• blaadjes van 1 klein bosje munt, gescheurd

• 50 g geroosterde amandelen, grof gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine