Wij hebben er een nieuwe favoriet bij: Italiaanse risotto met kaas, courgette en ham. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze vegetarisch te maken. Een lekkere toevoeging zijn paddenstoeltjes of aubergine.
1 Rasp de courgette grof.
2 Doe de rijst en courgette in een grote pan water met zout en laat dit 15 minuten koken (je hoeft het water niet eerst aan de kook te brengen voor je de rijst en courgette toevoegt). Proef om te controleren of de rijst gaar is; de korrels moeten zacht maar nog wel stevig zijn.
3 Hak de ham in kleine stukjes.
4 Giet de rijst en de courgette af en doe deze terug in de hete pan. Roer er de roomkaas, parmezaan en ham door. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto meteen met wat exra parmezaan erover.
2-3 personen
• 1 courgette
• 250 g arboriorijst
• 110 g Italiaanse gekookte ham
• 3 el roomkaas
• 30 g versgeraspte parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.