Sinterkoekjes

Sinterkoekjes

Bij sinterklaas hoort snoepgoed. Dus ben je klaar voor een portie heerlijke sinterklaaskoekjes? Go, go, go! Het klinkt vreselijk, maar we vinden dat je je één keer per jaar, op 5 december, helemaal misselijk mag eten aan suiker. Deze koekjes zijn enorm simpel, maar dragen zeker bij aan het échte sinterklaasgevoel. Wat je nodig hebt? Sinterklaas-koekjesuitstekers in de vorm van letters zijn leuk, maar je kunt natuurlijk elke uitsteker gebruiken die je maar wilt.

Bereiding



1. Doe alle ingrediënten, behalve de eieren, in een grote kom en kneed in korte tijd tot een soepel deeg voor een bros effect – van te lang kneden worden de koekjes taai. Vorm het deeg tot een bal en laat die 1 uur rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van  ½ cm dik. Steek er met lettervormpjes (die vind je op p. 11) koekjes uit. Schraap de restjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Ga door tot al het deeg op is. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat – eventueel verspreid over twee bakplaten. Bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met extra anijszaad. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.

Credits Recepten Yvette van Boven Fotografie Oof Verschuren
 

36 koekjes 

  • 200 g bloem
  • 80 g boter
  • 100 g suiker
  • ½ el Chinees vijfkruidenpoeder 
  • 1 el anijszaad, plus extra
  • 3 el crème fraîche 
  • 2 eieren, losgeklopt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek