Laatst vroeg iemand om een lekker scheermessen-recept. Jullie vragen, wij draaien! Dit gerecht is helemaal niet moeilijk om te maken, maar het resultaat is fantastisch – als zeggen we het zelf… Maar voordat we er met alle credits vandoor gaan: dit recept voor scheermessen komt niet van onszelf, het is van Rachel Khoo, een geweldige chef en kookboekenmaakster uit Engeland. Geniet ervan en laat je ons weten wat je ervan vindt?
1. Kook de rijst al dente. Laat 4 scheermessen in het kokende water vallen, haal ze er bijna direct weer uit met een tang en leg ze in het ijswater. Ze moeten opengaan, maar niet koken. Herhaal met de rest.
2. Haal het vlees uit de schelpen en maak het schoon: knip het zwarte zakje eraf, verwijder het ‘mondje’ en snijd het vlees in kleine blokjes. Doe het vlees in een kom. Was en droog 8 halve schelpen en zet ze apart.
3. Bak de ui, knoflook, tomaten en chili in 1 eetlepel olie en laat zo’n 15 minuten bakken. Voeg de rode- wijnazijn toe en pureer het geheel met een mixer tot een gladde saus.
4.. Bak de bruine rijst in 1 eetlepel olie in de sauspan. Bak 10 minuten, of tot de rijst goudbruin en krokant is. Bak de zeevruchten op het laatst mee.
5. Schep wat van de saus in een schelp, leg er een beetje rijst met zeevruchten op en maak af met stukjes paprika. Bestrooi met gedroogde munt en peterselie en besprenkel met olijfolie. Doe hetzelfde met de andere schelpen.
Credits: fotografie David Loftus – recepten Rachel Khoo
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.