1. Verwarm de barbecue of grillpan op hoog vuur goed voor.
2. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af, groot genoeg om de aardappel in te vouwen. Druppel wat olijfolie in het pakketje. Leg de aardappelen tussen de kolen. Meng in een kom de crème fraîche met het citroensap en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
3. Meng in een andere kom de blokjes visfilets met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd 1 rode paprika, de groene en de gele paprika door, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ‘vierkantjes’ van dezelfde grootte als de visblokjes. Voeg de paprika toe aan de kom met visblokjes. Laat goed marineren in de olie. Snijd de overgebleven 2 paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het vuur tot de buitenkant goed is geschroeid.
4. Bestrooi de aubergine en courgette aan beide kanten met zout en peper. Rooster ze op de barbecue aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal de groente van de barbecue en laat afkoelen. Verwijder het vel van de paprika’s en snijd in repen. Leg de groente in een kom. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
5. Mix voor de salsa verde de knoook, mosterd en kappertjes. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg de peterselie, het basilicum, de rodewijnazijn en wat druppels citroensap toe. Mix goed en breng op smaak met zout en peper. Je kunt de saus smeuïger maken door extra olijfolie toe te voegen en minder zuur maken door wat suiker toe te voegen.
6. Rijg de stukjes paprika en blokjes vis aan de spiesen. Begin met een paprika, dan een stukje vis, dan paprika, dan vis enzovoort. Varieer in kleur en soort vis zodat het er mooi gekleurd uitziet. Snijd eventueel uitstekende paprika weg. Gril de spiesen aan alle kanten 1-2 minuten, zodat ze van buiten mooi geroosterd maar van binnen nog zacht en smeuïg zijn.
7. Haal de spiesen van het vuur en leg ze op een plank of een bord. Druppel wat saus erover en serveer de rest van de saus ernaast. Haal de aardappelen uit de hete kolen van de barbecue. Laat wat afkoelen, verwijder het aluminiumfolie en snijd de aardappel open. Serveer de aardappel met de bieslookcrème en een partje citroen.
Serveer de visspiesen met de gepofte aardappel, gegrilde groente en tijm.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Voor 4 personen | 40 minuten
Spiesen:
Salsa verde:
*Alternatieve vis: albacore tonijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.