Deze snelle, smaakvolle bulgursalade, vol smaak van de ingemaakte citroen en gember, doet het prima als avondmaaltijd of in de lunchtrommel. Zo klaar en waarschijnlijk ook zo soldaat gemaakt.
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Roer de afgespoelde bulgur, gember, ingemaakte citroen, het zeezout en het kokende water in een braadslede door elkaar. Schep de splijtkool of boerenkool om met de olijfolie en verdeel dit mengsel over de bulgur. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
3. Klop intussen de za’atar, het citroensap en de olijfolie door elkaar.
4. Schep de dressing door de gare bulgur en knapperige boerenkool, en verdeel de geitenkaas, amandelen, granaatappelpitjes en koriander erover. Dien heet op en geef de yoghurt er apart bij.
Opdienen met: Griekse yoghurt of naturel Yoghurt
Voor 2 personen. Voorbereiding 10 minuten, oven 15 minuten.
* za’atar is een mengsel van sesamzaad, sumak, gedroogde kruiden en specerijen. Het is bij de supermarkt te koop maar als je het bij de toko kunt vinden, is het veel verser.
Opdienen met: Griekse yoghurt of naturel Yoghurt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.