Zabaglione staat bij velen bekend als sabayon: geklopte eierdooiers met suiker en marsalawijn. In dit recept serveer je de warme zabaglione met koud, vol roomijs. Jammie!
1 Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom of pan met ronde bodem. Klop het zo stijf en luchtig mogelijk. Giet dan langzaam de marsala erbij en blijf mixen.
2 Zet de kom boven een pan met kokend water en blijf net zolang kloppen tot de zabaglione in volume is verdubbeld en het een lint vormt als het van de garde loslaat. Pas op dat het ei niet gaat koken en in een omelet verandert.
3 Giet de warme zabaglione over het ijs op je bord en zet de pan met overgebleven zabaglione op tafel. Wedden dat hij op gaat?
4 personen
• 1 bak roomijs van goede kwaliteit (500 ml) of zelfgemaakt roomijs
Voor de zabaglione:
• 4 eidooiers
• 100 g suiker
• 120 ml marsala
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.