Deze romige quiche is extra smaakvol door de gruyerekaas en verse tijm. Serveer met een frisse groene salade.
1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
2. Bekleed een taart- of quichevorm (Ø 18 cm) met het deeg, bak het 10 minuten blind (zie p. 101 van Jamie magazine 12) en bak de bodem dan nog 5 minuten zonder blindbakvulling en bakpapier.
3. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC.
4. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 40 minuten op zeer laag vuur. Verdeel ze over de quichebodem.
5. Meng de eieren, plantaardige kookroom, gruyère en tijm; voeg ook wat zout en peper toe. Schenk dit mengsel over de uiringen.
6. Bak de quiche 20 minuten, tot de bovenkant gestold en goudbruin is.
4 personen
• 300 g deeg voor hartige taart
• 1 el olijfolie
• 2 uien, in zeer dunne ringen
• blaadjes van 3 takjes verse tijm
• 2 eieren, geklopt
• 200 ml plantaardige kookroom
• 50 g gruyère, geraspt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.