Romige quiche met ui, tijm & gruyère

Romige quiche met ui, tijm & gruyère

Bereiding

Deze romige quiche is extra smaakvol door de gruyerekaas en verse tijm. Serveer met een frisse groene salade.

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2. Bekleed een taart- of quichevorm (Ø 18 cm) met het deeg, bak het 10 minuten blind (zie p. 101 van Jamie magazine 12) en bak de bodem dan nog 5 minuten zonder blindbakvulling en bakpapier.

3. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC.

4. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 40 minuten op zeer laag vuur. Verdeel ze over de quichebodem.

5. Meng de eieren, plantaardige kookroom, gruyère en tijm; voeg ook wat zout en peper toe. Schenk dit mengsel over de uiringen. 

6. Bak de quiche 20 minuten, tot de bovenkant gestold en goudbruin is.

4 personen

• 300 g deeg voor hartige taart

• 1 el olijfolie

• 2 uien, in zeer dunne ringen

• blaadjes van 3 takjes verse tijm

• 2 eieren, geklopt

• 200 ml plantaardige kookroom

• 50 g gruyère, geraspt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine