Romige pappardelle

Romige pappardelle

Who loves pasta? We love it all! Deze romige pappardelle is misschien wel dubbel zo lekker als dat je gewend bent. Puur comfortfood op je bord met zoveel smaak toevoegingen als je zelf wilt. En de echte afmaker? De kaas onder de kazen: Emmentaler AOP, die net even wat pit aan je pasta geeft.

Bereiding

 

1. Verwarm de oven voor tot 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de zonnebloemolie tot 160 °C.

2. Verwijder de harde kern van de bloemkolen en snijd ze in plakken van 2 cm dik. Leg ze samen met de paddenstoelen op de bakplaat. Verdeel er 3 eetlepels roomboter, de olijfolie en nootmuskaat over en breng op smaak met zout en peper.

3. Zet de bakplaat in het midden van de oven (boven- en onderwarmte) en gaar de bloemkool en paddenstoelen in 20 minuten beetgaar.

4. Frituur intussen de salieblaadjes 30 seconden in de hete zonnebloemolie, tot ze crispy zijn – let op dat ze niet te donker verkleuren, dan worden ze bitter. Schep de salieblaadjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zoutflakes naar smaak.

5. Rasp voor de kaassaus de Emmentaler AOP boven een kom. Verwarm de room met de knoflook op middelhoog vuur, net tegen de kook aan. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot-ie helemaal is gesmolten. Schenk de maïzena erbij en verwarm al roerend op laag vuur tot een gebonden saus.

6. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op als je de pasta afgiet.

7. Doe de pasta bij de roomsaus en roer hem erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus minder dik te maken.

8. Verdeel de pasta over borden en schep het paddenstoelenmengsel erbij. Garneer met wat geraspte Emmentaler AOP en de crispy salieblaadjes.

 

Bereiding: 45 minuten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 mini-bloemkolen
  • 350 g gemengde (wilde) paddenstoelen, grotere exemplaren gesneden
  • 4 el roomboter
  • 3 el olijfolie
  • ¼ tl geraspte nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • blaadjes van 4 takjes salie
  • zoutflakes (naar smaak)
  • 100 g Emmentaler AOP, plus extra
  • 100 ml room
  • ½ teen knoflook, gepeld, geraspt
  • 1 el maïzena, gemengd met 2 el water
  • 250 g verse papardelle (pasta)
  • 2 el tahin, losgeroerd met 2 el kokend water en een snuf zout (optioneel)

Tools

  • bakplaat
  • bakpapier
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • rasp

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming