Roergebakken Chinese groente

Roergebakken Chinese groente

‘Voor dit gerecht gebruik ik alle lekkere Chinese groenten die ik te pakken kan krijgen. Dit is een smakelijk gerecht dat heel snel klaar is.’ – Jamie Oliver.

Bereiding

1. Verwijder eventueel lelijke delen van de groente en houd de spinazie apart, zodat je die op het laatste moment in de wok kunt doen, want die blaadjes zijn heel snel gaar. Bereid de rest van de Chinese groenten voor. Meestal snijd ik de Chinese broccoli in repen en de paksoi en boksoi in stukjes. Blancheer de groenten ongeveer 1½ minuut in kokend water tot ze net zacht zijn en laat ze uitlekken.

2. Doe de olie en de gember in een heel grote, hete wok of andere geschikte pan en laat de gember ongeveer 30 seconden fruiten. Roer er de lente-uitjes en de rest van de ingrediënten, behalve de spinazie en peper en zout bij. Roerbak alles kort. Hussel er dan de spinazieblaadjes door. De groenten bakken en sputteren en de oestersaus en de soja koken zover in dat er alleen maar een laagje op de groenten van over is. Voeg op dit moment zout en peper naar smaak toe. Roerbak nog een minuut en dien het gerecht onmiddellijk op.

Dit recept komt uit het boek ‘The Naked Chef’ van Jamie Oliver (€20,-, Kosmos Uitgevers). 

Vroo 5 personen, 15 minuten:

  • 300-400 g gemengde Chinese groenten, zoals paksoi, boksoi, Chinese broccoli, jonge spinazie
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel gember, in dunne plakjes
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • flinke mespunt suiker
  • sap van 1 limoen

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek