‘Voor dit gerecht gebruik ik alle lekkere Chinese groenten die ik te pakken kan krijgen. Dit is een smakelijk gerecht dat heel snel klaar is.’ – Jamie Oliver.
1. Verwijder eventueel lelijke delen van de groente en houd de spinazie apart, zodat je die op het laatste moment in de wok kunt doen, want die blaadjes zijn heel snel gaar. Bereid de rest van de Chinese groenten voor. Meestal snijd ik de Chinese broccoli in repen en de paksoi en boksoi in stukjes. Blancheer de groenten ongeveer 1½ minuut in kokend water tot ze net zacht zijn en laat ze uitlekken.
2. Doe de olie en de gember in een heel grote, hete wok of andere geschikte pan en laat de gember ongeveer 30 seconden fruiten. Roer er de lente-uitjes en de rest van de ingrediënten, behalve de spinazie en peper en zout bij. Roerbak alles kort. Hussel er dan de spinazieblaadjes door. De groenten bakken en sputteren en de oestersaus en de soja koken zover in dat er alleen maar een laagje op de groenten van over is. Voeg op dit moment zout en peper naar smaak toe. Roerbak nog een minuut en dien het gerecht onmiddellijk op.
Dit recept komt uit het boek ‘The Naked Chef’ van Jamie Oliver (€20,-, Kosmos Uitgevers).
Vroo 5 personen, 15 minuten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.