Risotto van boekweit met doperwtjes

Risotto van boekweit met doperwtjes

Dit is een verrukkelijke risotto maar dan net even anders. Geen risottorijs maar boekweit speelt de hoofdrol. Bedenk daar groene groenten en kruiden als spinazie, doperwten en munt bij en je hebt een van de lekkerste risottovariaties die je kunt bedenken. Overdrijven we nu? Nee, helemaal niet – proef zelf maar!

Bereiding



1. Spoel de boekweit grondig af met water en laat het graan uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de munt in fijne reepjes en houd apart.
 
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Roer de boekweit erdoor en bak 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, zet het vuur laag en laat de boekweit ca. 20 minuten pruttelen tot alle bouillon is opgenomen.
 
3. Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend water en koel het blad meteen terug onder koud stromend water.
Herhaal dit met de doperwtjes.
 
4. Meng de spinazie en twee derde van de doperwtjes in een keukenmachine tot een gladde saus. Schep de saus samen met de resterende erwtjes door de boekweit en laat het gerecht nog 5 minuten op het vuur. Breng het op smaak met zout en peper.
 
5. Serveer de risotto gegarneerd met wat munt en piment d’Espelette.
 

Voor 6 personen. 15 min voorbereiding. 35 min bereiding. Vegan.

  • 4 tenen knoflook
  • 800 g verse spinazie (gewassen)
  • 500 g doperwtjes
  • munt
  • 330 g boekweit
  • 2 el olijfolie
  • 950 ml groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 mespunt piment d’Espelette of chilivlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief