Dit is een verrukkelijke risotto maar dan net even anders. Geen risottorijs maar boekweit speelt de hoofdrol. Bedenk daar groene groenten en kruiden als spinazie, doperwten en munt bij en je hebt een van de lekkerste risottovariaties die je kunt bedenken. Overdrijven we nu? Nee, helemaal niet – proef zelf maar!
1. Spoel de boekweit grondig af met water en laat het graan uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de munt in fijne reepjes en houd apart.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Roer de boekweit erdoor en bak 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, zet het vuur laag en laat de boekweit ca. 20 minuten pruttelen tot alle bouillon is opgenomen.
3. Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend water en koel het blad meteen terug onder koud stromend water.
Herhaal dit met de doperwtjes.
4. Meng de spinazie en twee derde van de doperwtjes in een keukenmachine tot een gladde saus. Schep de saus samen met de resterende erwtjes door de boekweit en laat het gerecht nog 5 minuten op het vuur. Breng het op smaak met zout en peper.
5. Serveer de risotto gegarneerd met wat munt en piment d’Espelette.
Voor 6 personen. 15 min voorbereiding. 35 min bereiding. Vegan.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.