Bak de sjalot en pancetta in de boter en olijfolie. Bak de rijst 1 minuut mee. Voeg de doperwten en een soeplepel hete bouillon toe. Draai het vuur hoger en roer tot de bouillon is ingekookt. Blijf lepel voor lepel bouillon toevoegen.
Roer er nog een of twee lepels bouillon door als de rijst gaar is. Serveer met parmezaan, peterselie en citroen.
Bak de sjalot en pancetta in de boter en olijfolie. Bak de rijst 1 minuut mee. Voeg de doperwten en een soeplepel hete bouillon toe.
Draai het vuur hoger en roer tot de bouillon is ingekookt. Blijf lepel voor lepel bouillon toevoegen. Roer er nog een of twee lepels bouillon door als de rijst gaar is. Serveer met parmezaan, peterselie en citroen.
4 personen
• 2 gesnipperde sjalotten
• 40 g pancetta
• 25 g boter
• 2 el olijfolie
• 500 g risottorijst
• 2 handenvol doperwten
• 2 liter bouillon
• parmezaan,
• peterselie
• citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.