Ricottapannen-koeken met bessen

Ricottapannen-koeken met bessen

Wel zin in pannenkoeken, maar ben je geen ster in ‘t ‘flippen’? Deze heerlijke en luchtige variant maak je lekker makkelijk in de oven. Giet het beslag in een braadslede, verdeel er frambozen en blauwe bessen over, en besmeer na afloop met zelfgemaakte citroenboter. En dan smullen maar!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe de boter in de braadslede en zet in de oven om de boter te laten smelten.

2. Klop de ricotta of hüttenkäse samen met de eieren, melk en suiker en giet de gesmolten boter uit de braadslede erbij. Roer de bloem en het bakpoeder erdoorheen tot het beslag egaal is en giet vervolgens in de hete, beboterde braadslede.

3. Verdeel de frambozen, bramen en blauwe bessen en zet de braadslede 25-30 minuten in de oven, tot het geheel goudbruin en goed gerezen is.

4. Klop ondertussen de zachte boter samen met de poedersuiker, citroenrasp en het citroensap als glazuur.

5. Besmeer de pannenkoek licht met het glazuur en dien heet op.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 25-30 minuten

  • 50 g ongezouten boter
  • 250 g ricotta of hüttenkäse
  • 4 vrije-uitloopeieren
  • 200 ml melk
  • 50 g basterdsuiker
  • 150 g tarwebloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • grote handvol frambozen, bramen & blauwe bessen (bevroren is prima)

Glazuur

  • 100 g ongezouten zachte boter
  • 30 g poedersuiker
  • geraspte schil en sap van ½ biologische citroen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief