Wel zin in pannenkoeken, maar ben je geen ster in ‘t ‘flippen’? Deze heerlijke en luchtige variant maak je lekker makkelijk in de oven. Giet het beslag in een braadslede, verdeel er frambozen en blauwe bessen over, en besmeer na afloop met zelfgemaakte citroenboter. En dan smullen maar!
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe de boter in de braadslede en zet in de oven om de boter te laten smelten.
2. Klop de ricotta of hüttenkäse samen met de eieren, melk en suiker en giet de gesmolten boter uit de braadslede erbij. Roer de bloem en het bakpoeder erdoorheen tot het beslag egaal is en giet vervolgens in de hete, beboterde braadslede.
3. Verdeel de frambozen, bramen en blauwe bessen en zet de braadslede 25-30 minuten in de oven, tot het geheel goudbruin en goed gerezen is.
4. Klop ondertussen de zachte boter samen met de poedersuiker, citroenrasp en het citroensap als glazuur.
5. Besmeer de pannenkoek licht met het glazuur en dien heet op.
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:
Voor 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 25-30 minuten
Glazuur
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.