Ricotta uit de oven

Ricotta uit de oven

Ben je klaar voor een bordje heerlijk comfortfood? Ricotta al forno is een van onze favoriete recepten. Het is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelen. Een simpel maniertje om te testen, maar werkt als een tierelier!

Bereiding



1. Verhit de oven tot 190 °C.

2. Bedek de bodem en wand van een ronde springvorm van 30 cm doorsnee met een beetje boter en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schud het teveel aan kaas eruit.

3. Doe de kruiden in de kom van een foodprocessor en doe de helft van de ricotta en de slagroom erbij. Draai tot het lichtgroen is. Voeg de rest van de ricotta en slagroom toe en zet de machine weer aan. Voeg terwijl je aan het mengen bent de eieren stuk voor stuk toe. Strooi er zeezout en zwarte peper bij. Spatel tot slot de Parmezaanse kaas erdoor.

4. Schep het mengsel in de vorm en verspreid de olijven erover. Zet het 20 minuten in de oven. De taart moet rijzen en een bruine korst krijgen, maar in het midden nog zacht zijn. Serveer hem na 5 minuten.

 

Voor 6 personen

  • boter en geraspte Parmezaanse kaas, voor de vorm
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • een handvol verse muntblaadjes
  • een handvol verse bladpeterselieblaadjes
  • 500 g buffelricotta
  • 120 ml double cream of slagroom
  • 2 eieren
  • 150 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 12 zwarte olijven, ontpit en gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet