Rendang van rund

Rendang van rund

In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het allerlekkerste gerecht van de wereld. Niet zo gek, vinden wij: dit heerlijke stoofgerecht heeft een volle en rijke smaak, en is zó lekker, dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Wie wilt er een bordje?

Bereiding

1. Pel de uien, schil de gember en de knoflook, doe ze met de koriandersteeltjes, Spaanse peper, kurkuma en kaneel in een keukenmachine en pureer ze tot een fijne pasta.

2. Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op laag vuur, doe er de pasta bij en bak ongeveer 15 minuten, of tot het mengsel licht goudbruin is, roer regelmatig.

3. Snijd of pluk het vlees in grove stukjes, roer ze door de gebakken pasta en voeg de kokosmelk, een half blikje water (als je een restje jus van het vlees hebt mag dat er ook bij) en een snufje peper en zout toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het terwijl je af en toe roert 10 tot 15 minuten zachtjes koken, of tot het ingekookt en lekker dik is.

4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout. Warm de chapati’s op in een droge koekenpan of leg ze even in de magnetron (als je wilt dat ze plooibaar blijven).

5. Rasp de limoenschil bij de curry, knijp er een helft boven uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de rendang met peper en zout op smaak, serveer hem met luchtige rijst en een paar blaadjes koriander en geef er de chapati’s, yoghurt en partjes limoen bij. Absoluut hemels!

Dit recept komt uit het boek ‘Bespaar met Jamie’ van Jamie Oliver (€24,50, Kosmos Uitgevers).

Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!

 

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 stukken gember ter grootte van flinke duimen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje verse koriander (30 g)
  • 1-2 verse rode Spaanse pepers
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ tl kaneel
  • olijfolie
  • 450 g gebraden runderborststuk (kliekje)
  • 1 blik van 400 g light-kokosmelk
  • een restje jus (optioneel)
  • 480 g basmatirijst
  • chapati’s, voor erbij
  • 1 limoen, voor erbij
  • magere yoghurt, voor erbi

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek