“Raita eet ik niet alleen bij Indiase gerechten, maar bij bijna alles wat pittig is. Het is zo heerlijk fris van smaak. Het interessante aan dit recept is dat er zout én suiker in gaat. Dat komt niet veel voor bij frisse recepten, maar hier is het nu net hetgeen dat deze dip zo lekker maakt.” Aldus Ramon Brugman in Dips.
1. Pel de knoflook en bestrooi met een beetje zout. Hak de knoflook fijn en druk op het laatst met de zijkant van je mes op de knoflook. Zo krijg je knoflookpuree.
2. Schil de komkommer en rasp grof. Meng daar de rest van het zout doorheen. Doe de komkommer in een vergiet en laat 10 minuten staan. Knijp nu de komkommer uit. Je zult zien dat het meeste vocht uit de komkommer is verdwenen. Dit moet ook anders wordt de raita te dun.
3. Meng nu alle ingrediënten door de yoghurt. Knijp als laatste de citroen erover uit. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Het kan zijn dat er veel zout verloren gaat met het uitknijpen van de komkommer.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.