Radijsjes in chili-oliesaus

Radijsjes in chili-oliesaus

Radijsjes zijn gezond, maar wist je ook dat ze je eetlust kunnen opwekken? Deze qiang luo bo is een heel simpel gerecht om, voor je begint aan vlees of vis, alvast een beetje trek te krijgen. Met echt maar zes ingrediënten zet je dit schaaltje ‘trek’-opwekkers op tafel. Er wordt vaak aan ons gevraagd hoelang je radijsjes kunt bewaren. Het antwoord is: ongeveer een week in de koelkast, als je het groen eraf haalt. Laat je dit eraan, dan is het iets korter.  

Bereiding



1. Snijd het groen en de onderkant van de radijsjes. Plet ze lichtjes met de zijkant van een mes of met een deegroller; ze moeten een beetje barsten, maar maak ze niet plat. Doe ze in een kom en meng het zout erdoor. Laat 30 minuten staan.

2. Meng de suiker en sojasaus in een kommetje. Roer de chili- en sesamolie erdoor.

3. Laat de radijsjes goed uitlekken en schud ze droog. Schenk de saus erover en serveer.

Credits Recepten Fuchsia Dunlop
 

Voor onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen 

  • 2 bosjes radijsjes 
  • ¾ tl zout 
  • 1 tl witte basterdsuiker 
  • 2 el lichte sojasaus 
  • 2 el chili-olie 
  • ½ tl sesamolie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief