Radijsjes zijn gezond, maar wist je ook dat ze je eetlust kunnen opwekken? Deze qiang luo bo is een heel simpel gerecht om, voor je begint aan vlees of vis, alvast een beetje trek te krijgen. Met echt maar zes ingrediënten zet je dit schaaltje ‘trek’-opwekkers op tafel. Er wordt vaak aan ons gevraagd hoelang je radijsjes kunt bewaren. Het antwoord is: ongeveer een week in de koelkast, als je het groen eraf haalt. Laat je dit eraan, dan is het iets korter.
1. Snijd het groen en de onderkant van de radijsjes. Plet ze lichtjes met de zijkant van een mes of met een deegroller; ze moeten een beetje barsten, maar maak ze niet plat. Doe ze in een kom en meng het zout erdoor. Laat 30 minuten staan.
2. Meng de suiker en sojasaus in een kommetje. Roer de chili- en sesamolie erdoor.
3. Laat de radijsjes goed uitlekken en schud ze droog. Schenk de saus erover en serveer.
Credits Recepten Fuchsia Dunlop
Voor onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.