Dit recept voor pulled zalm is van Julius Jaspers. Er zit een grappig verhaal achter, dat Julius deelt in zijn boek ‘Het complete BBQ-boek’: ‘Hahaha, dit recept heette eerst ‘zalm, warm gerookt’, maar toen ik de zalm van de barbecue haalde en hij in segmenten uit elkaar viel, had ik opeens mijn pulled zalm, waanzinnig!’
1. Meng zeezout, rietsuiker en citroenrasp en smeer hier de zalm goed mee in. Laat afgedekt een uur in de koelkast pekelen. Spoel schoon onder de kraan en dep goed droog.
2. Strooi de rookmot op de kolen, leg direct de zalm op de huid in de barbecue en laat 30 minuten roken. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 60 °C komt.
3. Laat de zalm even uitdampen en trek voorzichtig met de vingers de segmenten uit elkaar. Wat mij betreft geen saus, alleen een beetje citroensap en zwarte peper. Garneer met een paar pluimpjes dille.
Voor 6 personen.
Voorbereiding: 10 minuten. Marineren: 60 minuten. Roken: 30 minuten. Bereiding: 15 minuten. Temperatuur 80 °C. Hitte: indirect.
Benodigdheden: rookmot
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.