Puddingvlaai brûlée met honing & gember

Puddingvlaai brûlée met honing & gember

Deze puddingvlaai brûlée ziet er uit om je vingers bij af te likken. Met dit heerlijke recept maak je een onvergetelijke indruk op je vrienden!

Bereiding



1 Maal de koekjes in de keukenmachine tot grove kruimels en meng de boter erdoor. Duw het mengsel tegen de bodem en rand van een vlaaivorm met losse bodem (Ø 24 cm). Zet in de vriezer en laat 1 uur opstijven.

2 Breng al roerend de honing, vanille, room en gember tegen de kook aan op middelhoog vuur. Draai het vuur uit en zet de pan 30 minuten apart, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.

3 Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de eidooiers en maizena in een kom tot een glad mengsel. Breng de room weer tegen de kook aan en roer het dooiermengsel erdoor.

4 Doe het mengsel over in een schone pan en verhit de custard al roerend op laag tot middelhoog vuur, tot-ie na zo’n 6 minuten indikt. Zeef de custard boven een brandschone kom ‒ druk de inhoud van de zeef aan om er zo veel mogelijk gembersmaak uit te persen.

5 Schenk de custard op de vlaaibodem en bak de vlaai 30 minuten, of tot de pudding aan de rand gestold maar in het midden nog lobbig is. Neem de vlaai uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat hem dan in ongeveer 4 uur koud worden in de koelkast.

6 Bestrooi de bovenkant van de vlaai gelijkmatig met de suiker en karamelliseer het laagje met behulp van een gasbrandertje. Serveer meteen.

Per portie 651 kcal, 37,4 g vet (20,6 g verzadigd), 7,7 g eiwit, 74,6 g koolhydraten, 50,7 g suikers


Tip: De gemberkoekjes geven een verrassend lekkere smaak aan je vlaai! Ze zijn verkrijgbaar van verschillende merken, zoals Farm Brothers (gember met limoen, bij de grotere supermarkt) of Doves Farm (glutenvrijewebshop.nl).

Tip: Gekristalliseerde gember kun je kopen in delicatessenzaken of online (bijvoorbeeld bij hollandandbarett.nl of pit-pit.com).

6–8 personen

• 370 g gemberkoekjes (zie tip)

• 100 g boter, gesmolten, afgekoeld

• 175 g honing

• 2 tl vanillepasta

• 600 ml kookroom

• 110 g gekristalliseerde gember (zie tip), gehakt

• 6 eidooiers

• 3 tl maizena

• 55 g fijne kristalsuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief