Is het geen plaatje, deze groenteschotel? Het lijkt een ingewikkeld recept, maar geef het een kans. Je zult versteld staan van het resultaat!
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak in een pan de uien, knoflook en tijm ongeveer 10 minuten in 2 eetlepels olie zacht en net goudbruin.
2 Snijd intussen de aubergine en courgette in de breedte in 2 mm dikke plakken. Gebruik een mandoline of het brede mes van een blokrasp, als je die hebt. Snijd de tomaten in 3 mm dikke plakken. Doe de gebakken uien, knoflook en tijm in de ovenschaal en leg er een paar plakjes groenten op, zodat er een recht oppervlak ontstaat.
3 Schik de overige plakjes er in afwisselende kleuren in een ronde vorm op. Besprenkel het gerecht met de resterende olie en bestrooi het met zout.
4 Bak het 35-40 minuten in de oven, of tot de groenten zacht en vanboven goudbruin zijn.
Tip Rachel eet dit gerecht graag met kaas op toast of op een gepofte aardappel.
Tip Deze schotel kun je één dag van tevoren maken en op kamertemperatuur eten, of warm hem 20-30 minuten op in een oven van 160 °C.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.