Spaanse uien hebben een milde smaak. Gebruik die voor de garnering zodat het de soep niet overheerst.
1. Smelt de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote steelpan. Fruit ui, prei en knoflook tot ze zacht zijn.
2. Voeg de blokjes aardappel toe. Bak ze 1–2 minuten mee voor je de bouillon toevoegt. Laat de soep 15 minuten zacht koken, tot de aardappels gaar zijn.
3. Pureer de soep in een blender, voeg zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de uiringen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep bestrooid met uiringen en bieslook.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.