Pompoensoep maken is leuk én het opeten nog leuker. Bovendien is deze soep gezond, is hij een echte allemansvriend en dit pompoensoep-recept staat ook nog eens in een klein halfuur op tafel. Twijfel je nog? Koop geen kant-en-klare variant, want de smaak van zelfgemaakt is zoveel beter – echt iedereen zal het verschil tussen een homemade pompoensoep en pakjessoep proeven!
1. Bak het sjalotje 2 minuten met de kastanjes en roer dan de suiker erdoor. Maal dit fijn in een keukenmachine. Giet geleidelijk de room erbij tot een stevige massa ontstaat waar je balletjes van kunt draaien.
2. Verdeel het mengsel in 4 balletjes en leg elk balletje in het midden van een dumplingvel. Klap het vel dubbel en druk het dicht aan de randen zodat je een gevuld half maantje hebt. Herhaal dit met de overige balletjes.
3. Kook de pompoenblokjes in de bouillon in 30 minuten gaar. Mix de soep glad met een staafmixer. Proef, en breng op smaak met het paprikapoeder, peper, zout en sherryazijn.
4. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden een dumpling. Serveer met tuinkers en wat room.
Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen Recepten Michael Verswijveren
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.