Pompoensoep met ravioli van kastanjepuree

Pompoensoep met ravioli van kastanjepuree

Pompoensoep maken is leuk én het opeten nog leuker. Bovendien is deze soep gezond, is hij een echte allemansvriend en dit pompoensoep-recept staat ook nog eens in een klein halfuur op tafel. Twijfel je nog? Koop geen kant-en-klare variant, want de smaak van zelfgemaakt is zoveel beter – echt iedereen zal het verschil tussen een homemade pompoensoep en pakjessoep proeven!

Bereiding



1. Bak het sjalotje 2 minuten met de kastanjes en roer dan de suiker erdoor. Maal dit  fijn in een keukenmachine. Giet geleidelijk de room erbij tot een stevige massa ontstaat waar je balletjes van kunt draaien.

2. Verdeel het mengsel in 4 balletjes en leg elk balletje in het midden van een dumplingvel. Klap het vel dubbel en druk het dicht aan de randen zodat je een gevuld half maantje hebt. Herhaal dit met de overige balletjes.

3. Kook de pompoenblokjes in de bouillon in 30 minuten gaar. Mix de soep glad met een staafmixer. Proef, en breng op smaak met het paprikapoeder, peper, zout en sherryazijn.

4. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden een dumpling. Serveer met tuinkers en wat room.

Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen Recepten Michael Verswijveren

 

Voor 4 personen 

  • 1 sjalot, fijngesnipperd 
  • 40 g gekookte tamme kastanjes
  •  10 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 4 verse dumplingvellen
  • 1 flespompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 1 l groentebouillon
  • 4 g gerooktepaprikapoeder
  • scheutje sherryazijn


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief