Charlie: ‘Toen ik bezig was met het schrijven van recepten voor dit boek wilde ik heel graag een soep die iedereen zou verrassen. Ik kan je vertellen: dat is gelukt. Deze soep geeft een bijzondere smaaksensatie en is daarnaast ontzettend makkelijk te maken. Je houdt genoeg energie over voor anderen dingen.’
1. Verwarm de olie in een pan op hoog vuur.
2. Bak de ui, knoflook en gember tot de ui glazig wordt.
3. Voeg de pompoenblokjes, groentebouillon, het sinaasappelsap en de passata toe.
4. Zet het vuur middelhoog en laat 15 minuten pruttelen. Roer af en toe.
5. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Schenk in kommetjes en garneer met de ricotta en sinaasappelrasp.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.