Leonie ter Veld: “Normaal maak ik dit gerecht in de oven, maar op de barbecue krijgt de pomoen nét even een toffere smaak.”
1. Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 200C. Leg het hitteschild en het gietijzeren rooster alvast in de barbecue, zodat die lekker heet kan worden.
2. Snijd de pompoen (met schil) in 8 stukken en verwijder de pittenzooi aan de binnenkant. Besprenkel de pompoenparten met olijfolie en strooi er lekker wat cayennepeper over. Cayennepeper is heel pittig, dus gebruik zo veel als je zelf aankan.
3. Leg de pompoenparten op het gietijzeren rooster en barbecue ze in een minuut of 30 gaar. Keer ze halverwege even om, zodat er aan beide kanten grillstreepjes ontstaan.
4. Maak in de tussentijd de pestodressing door de basilicum en pijnboompitten fijn te hakken en dit te mengen met olijfolie en citroensap. Gebruik hier eventueel een hakmolen voor.
5. Serveer de gegrilde pompoenparten op een schaal en verdeel er lekker wat burrata en pestodressing overheen. Top af met peper en zout en opscheppen maar!
Dit recept is afkomstig uit Gruwelijk Grillen van Leonie ter Veld & Jan Schulte. Hier bestel je ‘m.
Voor 4 personen. Bereidingstijd 1 uur.
Voor de dressing:
Tools
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.