Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de pompoen in parten van ongeveer 5 cm breed en leg ze in een grote braadslee. Kneus de chilivlokken en koriander, voeg wat zout en peper toe en strooi dit over de pompoen. Besprenkel met olie en bak de pompoen met de schil naar beneden ongeveer 45 minuten in de oven, tot hij goed zacht is. Laat de pompoen afkoelen en schep het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom met de parmezaan en voeg wat zout en peper, naar smaak toe. Bestrijk elk wontonvelletje met wat ei en schep er dan een theelepel pompoenmix op. Vouw de velletjes dicht en vorm er ravioli van. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Doe de ravioli voorzichtig in het water en kook ze twee minuten. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salie krokant. Laat de ravioli uitlekken en schep de salieboter erdoor. Serveer met parmezaan.
2 personen
• 1 flespompoen
• mespuntje chilivlokken
• ½ tl korianderzaad
• olijfolie
• flinke handvol parmezaan
• 30 wontonvelletjes
• 1 ei, geklopt
• 75 g boter
• blaadjes van enkele takjes salie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.