Is het geen plaatje, deze polentacake? De frisse yoghurt en zoete frambozen maken er een echt feestelijk dessert van!
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een broodvorm van 900 g in en bekleed deze met bakpapier. Meng de frambozen met 1 eetlepel bloem en klop de boter en suiker in een andere kom
luchtig. Klop de eieren erdoor. Roer de rasp erdoor.
2. Zeef de resterende bloem met het bakpoeder. Schep ze met de polenta door het eiermengsel en voeg de yoghurt toe. Schep een derde van het beslag in de vorm en strooi de helft van de frambozen erover. Herhaal dat met nog een derde van het beslag en de rest van de frambozen.
3. Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten of tot een prikker schoon eruit komt. Laat de cake enkele minuten in de vorm staan.
4. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer het citroensap erdoor tot een dik, maar vloeibaar glazuur ontstaat. Druppel het glazuur over de cake en garneer met wat frambozen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.