Polenta met gorgonzola

Polenta met gorgonzola

Een romige polenta met gorgonzola, verse tijm en walnoten: perfect voor op een koude winterdag.

Bereiding

1. Breng 1 liter water met wat zout aan de kook. Giet de polenta er al kloppend bij. Doe het vuur laag en roer 15-30 minuten tot de polenta dik is. Klop bijna alle parmezaan en boter erdoor.

2. Verwarm de grill voor. Doe de polenta in een ovenschaal. Verdeel de gorgonzola, de tijm en de rest van de parmezaan erover. Gril ongeveer 10 minuten, tot de polenta goudbruin is en de kaas gesmolten. Bestrooi met de walnoten en serveer direct.

Voor 4 personen

  • 250g polenta
  • 50g geraspte parmezaan
  • 25g boter
  • 120g gorgonzola, in blokjes
  • ½ bosje tijm, blaadjes losgehaald
  • 50 g walnoten, geroosterd en gehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief