Warme chocolademelk met valeriaan

Warme chocolademelk met valeriaan

Voor deze chocoladelolly’s is de magnetron je beste vriend. Je moet hem een paar keer opendoen, wat roeren en daarna weer aan het werk zetten, maar zo krijg je het beste resultaat. Kop chocolademelk erbij en je chocolade-toevoer is weer aangevuld.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de lolly’s. Hak de chocolade in grove stukken en doe in een hittebestendige kom. Zet in de magnetron en verwarm 20 seconden op vol vermogen. Roer de chocolade goed door. Plaats de schaal weer in de magnetron en verwarm weer 20 seconden, roer daarna weer goed door. Na dit 3 tot 4 keer herhaald te hebben zul je zien dat de eerste chocolade begint te smelten.
  2. Zodra de chocolade echt goed begint te smelten verkort je de periodes in de magnetron van 20 seconden naar 10 seconden. Blijf roeren tussen het verwarmen door.
  3. Als het grootste deel van de chocolade gesmolten is, maar er nog wel enkele stukjes chocolade te zien zijn, hoeft de chocolade niet meer in de magnetron. Blijf de chocolade doorroeren tot ook de laatste stukjes zijn gesmolten door de warmte van de al gesmolten chocolade. Als alle chocoladestukjes zijn gesmolten is de chocolade klaar om te gebruiken.
  4. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit 4 cirkels van ongeveer 10 centimeter doorsnee op een vlakke ondergrond bekleed met bakpapier. Steek de stokjes erin.
  5. Doe alle ingrediënten voor de chocolademelk in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten trekken. Zeef de melk boven een kom. Steek een chocoladelolly in elk glas en giet de warme melk over de lolly’s. Roer tot een gladde chocolademelk.

4 personen

VOOR DE LOLLY’S
• 400 gram pure chocolade

VOOR DE CHOCOLADEMELK
• 2 eetl. valeriaanwortel
• 1 vanillepeul, gehalveerd
• 2 steranijs
• 1 theel. venkelzaad
• 1 kaneelstokje
• ½ biologische sinaasappel, alleen de schil in repen
• 1 liter volle melk

Benodigdheden
• 4 stokjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine