Pokébowls komen oorspronkelijk uit Hawaï, maar in onze versie hebben we de witte rijst verruild voor voedzamere havergrutten, en de vis voor groenten.
1. Bereid de havergrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knolselderij in dunne plakjes en stoom ze 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn. Verwijder de stengels van de boerenkool en scheur of snijd de bladeren in kleine stukken. Voeg ze op het laatste moment toe om ze ook licht te stomen. Snijd de rodekool fijn.
2. Rasp de wortels, doe ze in een kom en giet de azijn erover. Laat minstens 15 minuten staan. Rasp de biet, meng hem met de witte bonen en breng het mengsel op smaak met wat zout. Doe alle ingrediënten voor de mierikswortelsaus in een aparte kom en roer ze goed door.
3. Verdeel de havergrutten over vier kommen, voeg alle groenten toe en lepel de mierikswortelsaus eroverheen. Garneer met de peterselie.
Variatie
Snelle tip
Voeg eens een van de onderstaande eiwitbronnen toe:
Voor 4 personen
Bowl
Ingemaakte wortels
Bietenvulling
Mierikswortelsaus