Maak deze plaattaart als borrelhap of avondeten, geserveerd met een frisse groene salade. De de frisse kerstomaatjes zijn heerlijk samen met de paprika
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
2. Meng de parten tomaat (of de gehalveerde cherrytomaatjes), uisnippers en blokjes paprika in een grote kom, verdeel het mengsel over de bladerdeegbodem en leg dan de ansjovis erop ‒ zorg dat je alles in een gelijkmatige laag verdeelt, maar niet over de rand gaat.
3. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven ‒ als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn.
4. Bedruppel de groenten met wat olijfolie en bestrooi met de gehakte peterselie. Snijd de plaattaart in grove stukken en serveer.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.