Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met gegrilde groenten

De frisse crème fraîche en hartige bite van de walnoten geven deze vrolijke plaattaart een bijzondere twist. De kleurrijke groenten – eet dagelijks een regenboog – geven je energieniveau een boost.

Bereiding

1.Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

2. Meng de crème fraîche, kaas en knoflook in een kom goed door elkaar.

3. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaten en bestrijk het deeg met het crème-fraîchemengsel.

4. Verdeel de paprika’s, courgette en, als je die gebruikt, de rode ui erover. Bestrooi met wat zeezout en de walnoten.

5. Bak de plaattaart in de oven in 20 minuten bruin en krokant.

6. Haal uit de oven en bestrooi met het basilicum. Smullen maar!

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 4 personen. Vegetarisch.

  • 200 ml crème fraîche (light)
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 rollen vers bladerdeeg van 270 g
  • 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in grove stukken
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 2 rode uien, in ringen (optioneel)
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 handjes walnoten, gehakt
  • 1 handje vers basilicum

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief