Dit recept met nazomerse smaken is een fluitje van een cent. Dus zet de oven maar vast aan, deze plaattaart met appel en bramen is zo klaar.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
2 Meng het vanillemerg met de crème fraîche, schep het op de bladerdeegbodem en smeer met de bolle kant van een lepel uit ‒ zorg dat je het gelijkmatig verdeelt, maar niet over de rand gaat.
3 Verdeel de dunne plakjes appel en de bramen over de bodem. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven ‒ strooi na 10 minuten het amandelschaafsel erover en zet weer in de oven.
4 Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.
4-6 PERSONEN
• 1 hoeveelheid bladerdeeg op rol
• merg van 1 vanillestokje
• 150 g crème fraîche
• 150 g friszure appel zoals goudreinet of elstar, geschild, in plakjes
• 150 g bramen
• 1 ei, losgeklopt
• amandelschaafsel en muntblaadjes, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.