Pizza met vijgen & ham 

Pizza met vijgen & ham 

Binnen no time een zelfgemaakte krokante pizza met verse vijgen, prosciutto &  balsamicostroop op tafel? Dan is dit recept echt iets voor jou!

Bereiding

Kijk hier voor een heerlijk pizzadeeg recept!

1. Verwarm de oven voor op 250 °C en leg een pizzasteen in het midden van de oven op een rooster ‒ heb je geen pizzasteen, bak de pizza dan 10-15 minuten, of tot het deeg gaar en krokant is. Maak terwijl de oven voorverwarmt het deeg.

2. Verdeel de mozzarella over de pizza, gevolg door de vijgen en druppel dan de balsamicosiroop erover.

3. Schuif de pizza in de oven (zorg dat je dit snel doet, zodat de oven niet kan afkoelen als de ovendeur openstaat) en bak hem 4-7 minuten.

4. Neem de pizza uit de oven, verdeel de prosciutto erover en snijd de pizza in stukken.

Voor 1 pizza

  • 200 g pizzadeeg
  • 70 g verse mozzarella, in stukjes gescheurd, uitgelekt
  • 3 rijpe vijgen in plakjes
  • balsamicosiroop
  • 3 plakken prosciutto

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine