Pizza fritta

Pizza fritta

Bereiding

Wat zien ze er lief uit he, deze minipizza’s? Geweldig om samen met je kids te maken, of om te serveren op een feestje. Of maak ze als lunch en serveer er een lekkere grote groene salade bij. Genieten! 

1. Begin met het pizzadeeg (zie hier het recept) en maak vervolgens de tomatensaus. Zet een pan op het vuur, doe er een scheut olie in en bak de knoflook zachtjes aan. Wanneer de knoflook goudbruin begint te worden mag de helft van de basilicum en alle tomaat erbij en breng je het mengsel op smaak met peper en zout. Laat de saus 20 minuten op een zacht pitje pruttelen, prak de tomaat fijn, proef of er nog peper of zout bij moet en zet de saus even apart.


2. Zet je grill aan op de hoogste stand. Verdeel het deeg in 10 stukken en druk ze op een met bloem bestoven werkvlak plat. Rol ze uit tot een dikte van 0,5 cm en laat ze een minuut of 10 rusten. Zet een koekenpan op hoog vuur, giet er ongeveer 2 cm olie in en bak elke pizza 30 seconden aan elke kant. Haal ze met een tang uit de olie en leg ze op een bakplaat.

3. Wanneer alle bodems gebakken zijn, is het tijd om ze te beleggen met een eetlepel tomatensaus, wat mozzarella en één of twee blaadjes verse basilicum of gedroogde oregano. Besprenkel de pizza’s met olijfolie en leg ze onder de grill tot de kaas bubbelt en het deeg lichtbruin en goed gaar is.

– 1 basisdeeg voor pizza of 1 rol pizzadeeg

– bloem

– plantaardige olie, om in te frituren

– 2 bollen mozzarella van 150 g elk

– desgewenst: 5 theelepels gedroogde oregano

Voor de tomatensaus

– extra vierge olijfolie

– 1 teen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden

– een bosje verse basilicum, alleen de blaadjes

– 1 blik van 400 g gepelde tomaten in stukjes, van goede kwaliteit

– zeezout en zwarte peper uit de molen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine