Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Rooster het komijnzaad in een droge pan en stamp het in een vijzel fijn met de tijm en wat zout en peper.
Leg het varkensbraadstuk in een grote braadslee en sprenkel er olie over. Wrijf het vlees rondom in met de specerijenmix.
Bak het circa 25 minuten, tot er een krokante korst op komt. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en braad het vlees 2 uur of tot het gaar en mals is. Strooi er ruim sumak over en geef er groente en partjes citroen bij.
6–8 personen
• 2 tl komijnzaad
• 1 tl gedroogde tijm
• 1,2 kg varkensschouder, ingekerfd
• olijfolie
• sumak, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.