Pitabroodjes met halloumi souvlaki’s

Pitabroodjes met halloumi souvlaki’s

Laten we even naar Griekenland gaan met deze kruidige halloumispiesjes. Ze zijn superlekker en hebben een bijna vleesachtige textuur. Serveer er pitabroodjes, tzatziki, sla en tomaten bij en je hebt geen vliegticket meer nodig.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak de halloumisouvlaki’s: stamp de gedroogde kruiden fijn in de vijzel en laat ze in een middelgrote schaal glijden. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de halloumi, en roer door elkaar.

3. Snijd de halloumi in blokjes van 2,5 cm en schep ze door de kruiden in de schaal. Zet weg om te laten marineren.

4. Maak intussen de tzatziki klaar. Rasp de komkommer en courgette grof, doe in een zeef, bestrooi met de helft van het zout en zet 10 minuten weg.

4. Doe ondertussen de munt en de knoflook in een middelgrote schaal en zet weg. Spoel de komkommer en courgette af, laat uitlekken, knijp overtollig vocht eruit en voeg met de rest van de tzatziki-ingrediënten toe aan de schaal. Roer door elkaar en zet weg.

5. Rijg aan elke spies 3 stukjes halloumi, leg de spiesjes op de beklede bakplaat en besprenkel met de marinade uit de schaal. Zet 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudkleurig en krokant is.

6. Haal de halloumi uit de oven en dien warm op, in pitabrood, met wat sla, tomaten en schepjes tzatziki.

Volwassen upgrade: rijg naast halloumi wat grote stukken rode ui, paprika en paddenstoelen (ook gemarineerd) aan de spiesjes. Je kunt dit gerecht met in de oven gebakken aardappels opdienen, op borden, of laat het pitabrood achterwege en gebruik de slablaadjes als wrap.

Helpende handjes: laat de kinderen de gedroogde kruiden fijnmalen in de vijzel en stamper. Ze kunnen ook de tzatziki maken.

Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.

Voor 6 pitabroodjes. Actief koken: 30 minuten. Van begin tot eind: 40 minuten

Je hebt 6 houten spiesjes nodig, die 30 minuten in water zijn geweekt.

Halloumisouvlaki’s

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 teen knoflook, gepeld, fijngesneden
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el biologische ciderazijn of rodewijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 400 g halloumi (of tofu, voor een veganistische versie)

Tzatziki

  • ½ komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd
  • ½ courgette, uiteinden verwijderd
  • 1 tl zeezout
  • handje verse muntblaadjes, grof gesneden, of 1 el gedroogde munt
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngesneden
  • 250 ml ongezoete Turkse of Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap

Opdienen met

  • 6 volkorenpitabroodjes, opgewarmd
  • blaadjes babyromainesla
  • gehalveerde kerstomaten

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten