Dit mooie feestelijke drankje is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Toen we bijna klaar waren met de fotografie voor dit boek wilde ik dat vieren met het hele team en had ik een paar flessen prosecco in de koelkast gelegd. In een poging die wat specialer te maken had ik een scheutje zelfgemaakte rozensiroop in elk glas geschonken en wat granaatappelpitjes toegevoegd. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar de smaak is ook hemels en sindsdien maak ik ze veel bij ons thuis. Ik heb het recept opgedragen aan mijn dochter Persephone om de granaatappelpitjes, niet omdat ze zo veel van prosecco houdt (ze is net één jaar geworden). De Griekse mythe van Persephone en de granaatappel is vol hoop en de belofte van nieuw leven en dat is waarom we zo’n grote naam aan ons kleine meisje hebben gegeven. En dat is ook de reden voor al die granaatappeldingetjes in ons huis.
Schenk de rozensiroop in het glas en schenk de prosecco erbij – de hoeveelheid siroop is afhankelijk van je smaak. Ik gebruik het liefst 2 eetlepels, maar als je met 1 begint, kun je altijd extra toevoegen. Garneer met wat granaatappelpitjes en serveer.
Per glas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.