Perenstamppot met rucola en vijgen

Perenstamppot met rucola en vijgen

Wat is dit een leuk recept, al zeggen we het zelf. Bij de naam stoofperenstamppot denk je misschien ‘zijn jullie helemaal gek geworden’, maar wacht maar tot je hem proeft. Het klinkt spannender en ingewikkelder dan het is, want het recept is echt een fluitje van een cent. We zijn reuzebenieuwd wat jullie ervan vinden!

Bereiding

1. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Schil de peren en snijd doormidden. Doe de peren in de pan met een flinke bodem water. Kook de peren 30 minuten. Leg de aardappelen op de peren en kook ze nog 20 minuten tot de peren en de aardappelen beetgaar zijn.

2. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

3. Was de vijgen en snijd het bovenste puntje eraf. Snijd vervolgens een kruis in de vijg en doe dit nogmaals, zodat de vijg open gaat staan als een bloem. Zorg dat de onderkant van de vijg intact blijft. Doe een paar stukjes geitenkaas in de vijg en wat stukjes walnoot en maak naar smaak af met de honing. Zet de vijgen in een ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven tot de geitenkaas en de honing lekker zacht zijn geworden.

4. Giet de aardappelen en de peren af en vang het kookvocht op in een kommetje. Stamp de aardappelen en de peren met een klontje gezouten roomboter tot een puree. Voeg om de puree smeuïger te maken wat kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Was de rucola en meng vervolgens door de stamppot.

5. Serveer de vijgen met geitenkaas bij de stamppot.

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 g stoofperen
  • 8 vijgen
  • 8 plakjes harde geitenkaas
  • honing
  • 500 g rucola
  • 100 g walnoten, in stukjes
  • gezouten roomboter
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief