Peer yoghurt pannenkoekjes

Peer yoghurt pannenkoekjes

Deze heerlijk luchtige pannenkoekjes vormen een geweldig ontbijt. Ik voeg vaak ook nog bevroren frambozen of bramen toe aan de peren en besprenkel alles lekker royaal met ahornsiroop.

Bereiding

1. Roer voor de pannenkoekjes de yoghurt en eieren in een schenkkan door elkaar. Voeg de bloem, baking soda, een snuf kaneel, een snuf zout en de helft van de suiker toe en klop goed zodat je een glad beslag krijgt.

2. Doe de peren en het bewaarde sap in een steelpan en voeg het citroensap, de rest van de suiker en een snuf nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken, tot de peren zacht zijn en het vocht grotendeels verdampt is. Roer de boter erdoor en zet apart.

3. Smelt een beetje boter in een grote koekenpan op matig vuur en giet voor elk pannenkoekje een volle eetlepel van het beslag in de pan. Bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn; dit moet je waarschijnlijk in porties doen.

4. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep daarop een topping van perencompote en een beetje extra yoghurt, als je wilt.

Voor 4 personen (ca. 12 pannenkoekjes)

  • 320 ml yoghurt, plus extra voor erbij
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl baking soda
  • kaneel
  • 1 tl suiker
  • 1 blik (415 g) peren op sap, in plakjes, sap bewaard
  • sap van 1 citroen
  • nootmuskaat
  • 1 el boter, plus extra voor het bakken
  • Zout

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte