Deze heerlijk luchtige pannenkoekjes vormen een geweldig ontbijt. Ik voeg vaak ook nog bevroren frambozen of bramen toe aan de peren en besprenkel alles lekker royaal met ahornsiroop.
1. Roer voor de pannenkoekjes de yoghurt en eieren in een schenkkan door elkaar. Voeg de bloem, baking soda, een snuf kaneel, een snuf zout en de helft van de suiker toe en klop goed zodat je een glad beslag krijgt.
2. Doe de peren en het bewaarde sap in een steelpan en voeg het citroensap, de rest van de suiker en een snuf nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken, tot de peren zacht zijn en het vocht grotendeels verdampt is. Roer de boter erdoor en zet apart.
3. Smelt een beetje boter in een grote koekenpan op matig vuur en giet voor elk pannenkoekje een volle eetlepel van het beslag in de pan. Bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn; dit moet je waarschijnlijk in porties doen.
4. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep daarop een topping van perencompote en een beetje extra yoghurt, als je wilt.
Voor 4 personen (ca. 12 pannenkoekjes)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.