Pecan-cheesecake pie

Pecan-cheesecake pie

Meike Schaling: ‘Ik vond het wel leuk om twee Amerikaanse klassiekers – pecan pie en cheesecake – te combineren in een klein taartje.’

Bereiding



Basisrecept deeg
1. Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
 
2. Breek de koude boter in stukjes en verdeel die over de droge ingrediënten.
 
3. Wrijf de boter en de droge ingrediënten door elkaar net zolang tot er een kruimelig deeg ontstaat.
 
4. Kluts het ei.
 
5. Doe 12 à 14 g ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg
plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe; als het deeg te droog is een paar druppels ei.
 
6. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg de bal 1 uur in de koelkast.
 
7. Doe het deeg voor 12 taartjes in de vormpjes en bak voor 20 à 25 minuten op 160 °C / 170 °C

Pecanmix
1. Rooster de gehakte pecannoten circa 15 minuten op 150 °C.

2. Verwarm de slagroom.

3. Doe de boter met de bruine basterdsuiker in een kleine steelpan met een suikerthermometer.

4. Giet, als het boter-suikermengsel 112 °C heeft bereikt, de warme slagroom erbij. Roer de nog warme geroosterde pecannoten erdoor.

5. Laat afkoelen.

Cheesecakemix
1. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en zet in de koelkast.

2. Klop de roomkaas met een scheutje vanille-extract los en spatel de slagroom erdoor.

3. Doe de crème in een spuitzak en bewaar de zak in de koelkast.

4. Vul 12 taartbodems met de pecannoten en strijk glad.

5. Maak 12 taartringen klaar met acetaatfolie en duw de met pecan gevulde taartbodems naar beneden tot op de bodem.

6. Spuit de taartjes voor ¾ vol met de roomkaas en vul af met een laag pecannoten.

7. Zet de taartjes 1 uur in de vriezer om op te stijven.
 

Voor 12 taartjes van 6 cm doorsnee
Basisrecept deeg

  • 120 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 20 g amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 g koude boter
  • 1 biologisch ei (circa 12-14 g)

Pecanmix

  • 100 g pecannoten, gehakt
  • 50 g slagroom
  • 50 g boter
  • 80 g bruine basterdsuiker

Cheesecakemix

  • 150 g slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 420 g roomkaas (bijvoorbeeld van Philadelphia), op kamertemperatuur
  • scheutje vanille-extract

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief