Pavlova taart

Pavlova taart

Je kunt de hoofdrolspelers – de pavlova, het fruit en de slagroom – los meenemen naar de picknick. Het toetje daar opbouwen met de aanwezige kindjes (of volwassenen) is leuk om te doen en de smaak is geweldig!

Ingredienten

1. Je begint met het roosteren van de hazelnoten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de hazelnoten op een bakblik en rooster ze in ongeveer 8 minuten tot ze iets kleur krijgen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven nu naar 150 °C.

2. Klop de eiwitten met schone gardes en in een schone kom stijf. Let op, vet of eidooier zorgen ervoor dat dit niet lukt, dus die moeten er echt niet in zitten. Als het eiwit stijf is, voeg je, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje de suiker toe. Als het mengsel verdubbeld is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingers om te kijken of alle suiker is opgelost. Voel je nog korrels, klop dan door! Verdeel nu het eiwit op bakpapier op een of twee bakblikken in drie cirkels van gelijke grootte tot je al het eiwit gebruikt hebt. Zet je bakblik(ken) in de oven. Na ongeveer een uur zijn de pavlova’s klaar, hard vanbuiten en nog een beetje kleverig vanbinnen.

3. Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker stijf tot de room mooi glad is en net niet meer vloeibaar. Snijd nu ook je fruit in hapklare stukken en verwijder eventuele pitten, kroontjes, enz. Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur en giet de gesmolten chocola in een voorverwarmde thermosfles. Of neem de chocola gewoon koud mee en rasp de chocola ter plekke over de pavlova’s.

4. Tijd om te bouwen! Leg de eerste pavlova-cirkel op een grote schaal of taartplateau. Schep er een laagje fruit en slagroom op. Leg de middelste pavlova erop en herhaal de vorige stappen. Eindig met een laag slagroom, fruit en chocola.

Voor 6 personen

Bereidingstijd 75 minuten

  • 100 g hazelnoten zonder vliesje
  • 8 eiwitten
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • een snufje zout
  • 750 ml verse slagroom
  • 7 el poedersuiker
  • rood en/of zacht fruit naar wens (mango, peer, aardbei, enz.)
  • 40 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)

Extra benodigdheden: bakblik met bakpapier


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief