Pasta met krab – mmm, geef ons maar een flinke portie. Je hebt niet veel tijd nodig voor dit krabrecept: het is in drie stappen gepiept. Toch heeft deze pasta alles in zich wat het nodig heeft, denk aan een bite, een friszuurtje en smeuïgheid. Nu we nog eens naar de foto kijken, denken we terug aan de eerste keer dat we het maakten. Het was een hit én iedereen at zijn bordje leeg, tot aan de laatste druppel olijfolie.
1. Gooi de krabscharen in ruim kokend water met flink wat zout. Breng opnieuw aan de kook en kook 4 minuten door. Haal de scharen met een tang uit het water en spoel ze kort af zodat het vlees makkelijker loskomt. Kook de pasta al dente in het overgebleven kookwater.
2. Fruit de knoflook in olijfolie. Doe de tomaten en pepers erbij en bak op laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus droog wordt.
3. Voeg de krab, rucola en citroenzest toe en laat op laag vuur nog een paar minuten staan. Serveer!
Credits Recepten DP Arkenbout Fotografie Saskia van Osnabrugge
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.