Een panzanella is een typisch Italiaanse broodsalade. Je maakt ‘m met groene groenten als asperges, tuinbonen en peultjes. Een echt voorjaarsgerecht!
1 Blancheer asperges, tuinbonen en peultjes 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken (bewaar wat kooknat) en dan schrikken in ijskoud water.
2 Snijd de asperges in stukjes. Wrijf een slakom in met knoflook. Voeg azijn, olijfolie, zout en peper toe; klop door elkaar. Schep de andere ingrediënten erdoor, besprenkel met kooknat en garneer met wat van het venkelgroen.
2 personen, bijgerecht Voor 4 personen
• 150 g groene asperges
• 200 g tuinbonen, gedopt
• 100 g peultjes
• 1 teen knoflook
• 1 el rodewijnazijn
• 3 el extra vergine olijfolie
• 150 g ciabatta, 1 dag oud, in stukjes
• 1 venkelknol, geschaafd, groen bewaard
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.