Panzanella met groene groente

Panzanella met groene groente

Bereiding

Een panzanella is een typisch Italiaanse broodsalade. Je maakt ‘m met groene groenten als asperges, tuinbonen en peultjes. Een echt voorjaarsgerecht!

1 Blancheer asperges, tuinbonen en peultjes 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken (bewaar wat kooknat) en dan schrikken in ijskoud water.

2 Snijd de asperges in stukjes. Wrijf een slakom in met knoflook. Voeg azijn, olijfolie, zout en peper toe; klop door elkaar. Schep de andere ingrediënten erdoor, besprenkel met kooknat en garneer met wat van het venkelgroen.

2 personen, bijgerecht Voor 4 personen

• 150 g groene asperges

• 200 g tuinbonen, gedopt

• 100 g peultjes

• 1 teen knoflook

• 1 el rodewijnazijn

• 3 el extra vergine olijfolie

• 150 g ciabatta, 1 dag oud, in stukjes

• 1 venkelknol, geschaafd, groen bewaard


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!