Pannenkoekjes met parmezaan & ei

Pannenkoekjes met parmezaan & ei

Bereiding

Een match made in heaven, deze parmezaanpannekoekjes met roerei! De parmezaan geeft een romige smaak aan de pannenkoekjes en het roerei wordt nog lekkerder door de dressing van citroensap en olijfolie. 

1.  Verwarm de oven voor op 140ºC en zet er een bakplaat in om op te warmen.

2. Meng in een kom meel, melk, 1 ei, parmezaan, versgemalen peper voor de pannenkoekjes.

3. Smelt een klont boter en een drup olie in een kleine koekenpan. Schep beslag in de pan, bak de pannenkoekjes in 2–3 minuten per kant goudbruin. Houd ze warm in de oven.

4. Kluts ondertussen 5 eieren met een beetje peper.

5. Verhit een klontje boter in een pan tot het schuimt, voeg de eieren toe en blijf roeren in de vorm van een 8 tot de eieren nog net een beetje vloeibaar zijn; ze stollen verder nadat je de pan van het vuur hebt gehaald.

6. Serveer de pannenkoekjes en roerei met de extra parmezaan en de waterkers met een dressing van citroensap en olijfolie. 
 

6 pannenkoekjes, 3 personen

• 150 g zelfrijzend bakmeel

• 250 ml melk

• 6 eieren

• 50 g gezouten boter (van bijvoorbeeld Lurpak)

• 80 g geschaafde parmezaan, plus extra

• citroensap

• olijfolie

waterkers


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine