Pannenkoeken

Pannenkoeken

Kelvin: Pannenkoeken kunnen natuurlijk op weinig kritiek rekenen. Dit is een gerecht waarvan ik de bereiding graag volledig voor mijn rekening neem. Waar Ellen een kleine kinderdisco verwacht, houd ik het liever Hollands met stroop en poedersuiker. Je kunt heerlijk oefenen op de pannenkoeksalto’s, het is ouderwets lekker en je scoort punten bij het hele gezin.

Bereiding



Voor hem, haar en de mini
1. Meng het ei met de karnemelk in de blender en mix kort.

2. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kokosolie, de kokosbloesemsuiker en een snuf zout toe en mix tot een samenhangend geheel.

3. Schenk twee derde van het beslag in een kom.
 
Voor haar en de mini
4. Voeg aan het beslag in de blender de rode kleurstof of rode biet toe en mix nog eens kort.
 
Voor hem, haar en de mini
5. Verhit wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak drie kleine pannenkoekjes per keer in de pan; doe 3 hoopjes beslag in de pan, wacht tot de bovenkant droog is en keer ze dan om.
 
Voor haar en de mini
6. Serveer de red velvet-pancakes met vers rood fruit en de Griekse yoghurt, en bedruppel tot slot voor haar met de ahornsiroop.
 
Voor hem

7. Maak een stapel pancakes, sprenkel tot slot de stroop erover en bestrooi met de poedersuiker.
 
Voor de mini
‘Voor Bowie bakken we vaak een kleine red velvet-pannenkoek mee en maken we een puree van rood fruit door het simpelweg even te malen in de hakmolen. Je kunt ook een gepureerde biet toevoegen aan het beslag.’
 
 

Voor hem en haar

  • 1 ei
  • 240 ml karnemelk
  • 180 g speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1½ el kokosolie, gesmolten, plus extra om in te bakken
  • 1½ el kokosbloesemsuiker
  • zout


Voor haar en de mini

  • 1 el rode kleurstof of 1 kleine rode biet
  • 75 g gemengd rood fruit
  • 1-2 el Griekse yoghurt
  • ahornsiroop


Voor hem

  • Hollandse stroop


Tools

  • blende
  • koekenpan
  • spatel






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief