Panna cotta met honingsaus

Panna cotta met honingsaus

Ohhh, deze panna cotta met honingsaus is zo lekker! De honingsaus maak je met verse honingraat en de gekonfijte plakjes sinaasappel maken het toetje helemaal af. 

Bereiding



1 Maak de saus. Doe de honingraat met het citrussap en de schilletjes in een heel grote pan op laag vuur. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de honingraat helemaal gesmolten is; schuim de was af zodra die komt bovendrijven. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus 1½ uur zachtjes koken; schuim regelmatig af. Zeef de saus in een schone kom.

2 Week de gelatine voor de panna cotta circa 5 minuten in koud water. Doe intussen de room, melk, suiker en vanille in een pan en verwarm alles tot 85 °C. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes door het roommengsel tot ze zijn opgelost. Giet door een fijne zeef. Voeg de vanille toe.

3 Vet 6 plastic vormpjes à 150 ml met een beetje olie. Schep 1 eetlepel saus in elk vormpje. Vul ze af met het roommengsel en zet ze 24 uur in de koelkast. Zet de vormpjes omgekeerd op borden en knijp er zachtjes in om ze los te maken; als de panna cotta niet loslaat, steek je een botermes tussen de massa en de vorm om de afsluiting te verbreken. Geef er gekonfijte plakjes sinaasappel bij.

6 personen

• 4 blaadjes gelatine

• 500 ml slagroom

• 125 ml volle melk

• 100 g fijne kristalsuiker

• ½ vanillestokje, merg

• neutrale olie

• gekonfijte plakjes sinaasappel

Saus

• 1 kg honingraat (o.a. te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels)

• 600 ml gezeefd sinaasappelsap

• 600 ml gezeefd citroensap

• schil (zonder wit) van 1 citroen, in lange reepjes

• schil (zonder wit) van 1 sinaasappel, in lange reepjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine