Paneersalade met kikkererwten

Paneersalade met kikkererwten

Naancroutons zijn misschien wel de lekkerste croutons die ooit bedacht zijn en ze zijn heerlijk in dit gerecht, een Indiase variant op de Italiaanse Panzanella. Probeer naturel naan met nigellazaad (zwarte komijn) te vinden, dat is echt heel lekker. Je kunt paneer van goede kwaliteit op de kaasafdeling van de supermarkt kopen, hij smaakt heerlijk met de specerijen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Doe de paneer in een grote braadslede, samen met de kikkererwten, rode ui, knoflook, gember, specerijen, het zout, de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. Meng tot alles gelijk is bedekt.

2. Mix de naan met de resterende olijfolie op een aparte braadslede of bakplaat.

3. Zet beide sledes 25-30 minuten in de oven tot de naan knapperig is en de paneer blakert aan de randen.
Laat de paneer afkoelen en roer de waterkers en munt erdoorheen, samen met het citroensap en de olie. Proef en voeg zout naar smaak toe.

4. Verpak de yoghurt en de knapperige naancroutons apart en roer de croutons door de salade vlak voordat je gaat eten. Eet de yoghurt erbij.

Variatietip: Als je geen vegetariër bent kun je de salade gemakkelijk aanpassen door er in plaats van paneer 500 gram kipfiletblokjes doorheen te roeren.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor: ruim 4 lunch trommels. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 25–30 minuten

  • 2 pakken van 225 g paneer, in stukken van 2,5 cm
  • 1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 2,5 cm verse gember, geraspt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl mild chilipoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • 50 ml yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 2 naanbroden, in stukken van 2,5 cm

Opdienen met

  • 85-100 g waterkers, grof gehakt
  • grote handvol verse, grof gehakte muntblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • yoghurt

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief