Een vegetarische burger waar je je vingers bij gaat aflikken! In maak vier simpele stappen zet je een vega burger op tafel die qua smaak verleidelijk is. Je proeft de Indiase keuken met een vleugje van Hollandse bodem door je eigen broodje toe te voegen. Als bonustopping zit er een plak paneer op, daar kook je misschien nog niet dagelijks mee, maar wacht maar tot je het geproefd hebt. Met paneer kun je eindeloos mixen en matchen!
1. Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed met je handen tot een ‘gehakt’. Vorm 4 grote burgers en leg ze op een bord. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg ze apart op een bord.
2. Doe de rode-uienringen in dezelfde pan en bak ze 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze op een bord.
3. Bak de plakken paneer 1 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.
4. Bouw dan je hamburgers: snijd elk broodje doormidden en smeer de ene helft in met een laag chili- en korianderpasta. Leg daarop een blad sla, dan de burger, raita, 1 plak tomaat, 1 plak paneer, gebakken rode-uienringen en Bengaalse tomatensaus.
Voor 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Burgers
Voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.