Paella met kip & chorizo

Paella met kip & chorizo

Deze waanzinnige paella met kip en pittige chorizo maak je in één pan klaar. Glaasje wijn erbij en je kunt aan tafel!

Bereiding

1 Meng de kip met de sherry en het paprikapoeder. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Voeg de saffraan ondertussen toe aan de bouillon en laat de smaak inwerken.

2 Fruit in de helft van de olie in 10 min. de bleekselderij, uisnippers, wortel en knoflook. Doe ze over op een schaal, doe de rest van de olie in de pan, draai het vuur hoog en voeg de stukjes kip, inclusief de marinade, en de chorizo toe.

3 Bak ze 5 minuten, tot ze net verkleurd zijn, en roer dan de rijst, het groentemengsel en de saffraanbouillon erdoor. Voeg een snuf zout toe, draai het vuur laag en laat het gerecht 20 min. zachtjes koken, tot de rijst gaar is; voeg extra water toe als het begint uit te drogen.

4 Roer op het eind de doperwten erdoor. Neem de pan van het vuur en laat de paella 5 min. staan. Strooi er peterselie over en serveer met citroen.

4 personen

• kipkarbonades zonder bot, in stukjes van 2–3 cm

• 5 el sherry

• 1 tl gerookte-paprikapoeder

• 1 l hete kippenbouillon

• mespuntje saffraan

• 4 el olijfolie

• 1 stengel bleekselderij, fijngesneden

• 1 ui, fijngesnipperd

• 1 wortel, fijngesneden

• 3 tenen knoflook, fijngehakt

• 200 g chorizo, gesneden

• 400 g risottorijst

• 2 handenvol doperwten uit de diepvries, ontdooid

• handvol peterselie, gehakt

• partjes citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming